Menu

Contact

test

Communicatietrainingen

BOT-Basistraining (Bedrijfs Opvang Team)

Haarlem
2 dagen
Maximaal 8
Op aanvraag
Gerrit Bruil


Hulp bij agressie of geweld


Steeds meer organisaties zien een belangrijke taak weggelegd voor het intern opleiden van ‘hulpverlenende’ collega’s die opvanggesprekken kunnen voeren na een traumatische gebeurtenis op het werk.
In onze training voor het Bedrijfs Opvang Team leer je hoe je een collega het beste kunt opvangen, hoe je een opvanggesprek gestructureerd invult en een luisterend oor biedt. We leren je handelen volgens een agressieprotocol en instructies, maar gaan hierbij wel uit van jouw persoonlijke stijl. Doel is dat je als BOT-lid je collega's op weg kunt helpen na een incident en kunt bijdragen aan het voorkomen van stress en ziekteverzuim.

 Programma van onze BOT-Basistraining

  • We starten met een stukje theorie. Hoe herken je emoties? Kun je inschatten wat de mogelijke gevolgen zijn van een agressie-incident? Maar we kijken ook naar je eigen gevoelens die ontstaan bij het bieden van nazorg.

  • We gaan dieper in op technieken voor luisterend helpen tijdens een gesprek. We kijken naar de gespreksonderwerpen en naar de houding die je aanneemt.

  • Aan de hand van videomateriaal zie je hoe je de structuur in een gesprek kan opbouwen. Samen met je medetrainees spelen jullie afwisselend de rol van BOT-lid of collega die te maken heeft gehad met een agressie-incident. Zo ervaar je aan den lijve wat wel en wat niet prettig werkt.

  • Tijd om te oefenen met een acteur. De acteur zal in diverse rollen anders reageren op het agressie-incident en op de houding en het gedrag van de trainee met wie hij praat. Hierdoor voelt de situatie levensecht aan.

  • We leggen alle oefeningen op video vast. De opnames bespreken we met elkaar tijdens de training. De USB-stick krijg je mee naar huis.

Duur 2 dagen (aaneengesloten)
Aantal deelnemers Maximaal 8
Kosten Op aanvraag
Locatie De Trainingstudio in Haarlem. 
De training kan ook elders plaatsvinden. 
Er is dan mogelijk sprake van additionele verblijfs-/locatiekosten en reisduurkosten 
à € 1,50 per kilometer.
Annulering Zie leveringsvoorwaarden


Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Herhalingstraining: 1 dag, maximaal 8 deelnemers per groep

 

Op aanvraag ontvang je een offerte.