Menu

Contact

test

Communicatietrainingen

Training intervisie

Haarlem
1 dag
3 – 4
€ 2.100
Wendelien Koop


Leren van jezelf en van elkaar

 
Intervisie binnen de organisatie zorgt voor betere onderlinge samenwerking, grotere deskundigheid, verhoogde kwaliteit en meer werkplezier. Door gebruik te maken van intervisie werk je aan je eigen professionalisering.

In collegiale intervisie bespreek je met collega's werkvraagstukken. Dat gebeurt op methodische wijze. Je maakt gebruik van elkaars ervaringsdeskundigheid en je leert van praktijkervaringen door samen met anderen kritisch naar je eigen handelen te kijken. Je gaat je gedragspatronen herkennen en leert nieuwe vaardigheden aan voor effectiever gedrag. De intervisie kan zich richten op het persoonlijk functioneren, maar altijd in de context van de werkpraktijk.

In deze training leer je hoe je een intervisiegroep opzet en werkt met verschillende intervisiemethodieken. Je traint in het toepassen van de voorwaarden en regels voor een geslaagde intervisie en in gesprekstechnieken. Hiermee kun je vervolgens in je eigen organisatie aan de slag.

De training intervisie is bestemd voor professionals uit hetzelfde vakgebied die binnen de organisatie een intervisiegroep willen starten.

Programma van onze training intervisie

 • Voorafgaand aan de training bereid je een casus voor die je wilt bespreken met je medecursisten.
 
  • We gaan aan de slag met gesprekstechnieken, verschillende intervisiemodellen en de speciale rol van de intervisiebegeleider.
   
   • Je ondervindt aan den lijve hoe intervisie in zijn werk gaat en wat het je oplevert. We bespreken – aan de hand van de aangereikte methodieken – je ingebrachte casus.

   • Aan het einde van de training ontvang je een syllabus met de gebruikte theorie en intervisiemethodieken.
     
     Duur 1 dag
     Aantal deelnemers 3 – 4
     Kosten € 2.100
     Locatie De Trainingstudio Haarlem.
     De training kan ook elders plaatsvinden.
     Er is dan mogelijk sprake van additionele verblijfs-/locatiekosten en reisduurkosten à € 1,50 per kilometer.
     Annulering

     Zie leveringsvoorwaarden

         
     Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.