Menu

Contact

test

Communicatietrainingen

Training nieuwsbericht schrijven

Haarlem
1 dagdeel bij 1 tot 4 deelnemers
Maximaal 8
€ 1.100 voor maximaal 4 personen
Erik Visser


Training nieuwsbericht schrijven

Je hebt nieuws en je wilt dat bekendmaken. Intern aan de eigen collega's, aan de bezoekers van je website, aan de pers. Hoe schrijf je een goed nieuwsbericht én hoe schrijf je dat goed op? In deze training geven we je nuttige tips mee. Een professioneel geredigeerd bericht draagt eraan bij dat jouw organisatie bij de lezer betrouwbaar overkomt.

Bij het schrijven van een nieuwsbericht komt het nodige kijken. Je verplaatst je in de positie van de ontvanger. Zo is een journalist sneller geneigd de informatie te gebruiken als het bericht nieuwswaarde heeft en goed is opgebouwd. Misschien wel letterlijk, want een journalist heeft weinig tijd. Op die manier zorg je er voor dat je informatie 'ongecensureerd' in de publiciteit komt.

Een greep uit het trainingsprogramma

  • Schrijven begint met vaststellen aan wie je de boodschap precies richt, wat je ermee wilt bereiken, hoe de kern van de boodschap luidt en welke argumenten tellen.

  • We bespreken met elkaar hoe je de nieuwswaarde van je bericht bepaalt. Wat maakt het interessant voor lezer, luisteraar, kijker? We staan erbij stil dat een nieuwsbericht zich beperkt tot de feiten en zeker geen advertentie is.

  • In de training combineren we de uitleg van praktische tips met nuttige oefeningen. We behandelen teksten van nieuwsberichten. Dat doen we door koppen te maken en intro's te schrijven.

  • We staan stil bij de manier waarop je een nieuwsbericht structureert. Je leert hoe je het bericht 'oprolbaar' maakt. Dit houdt in dat de eerste alinea de belangrijkste informatie bevat en de laatste alinea de minst belangrijke informatie.

  • Ter afsluiting van de training krijg je een reader mee naar huis. Hierin hebben we de tips helder onder elkaar gezet. Een handig spoorboekje als je daarna een nieuwsbericht gaat schrijven.

Coaching nodig in de praktijk? Schakel dan na de training onze schrijfcoach in en ontvang feedback op diverse teksten. 

Duur 1 dagdeel bij 1 tot 4 deelnemers
2 dagdelen bij 5 tot 8 deelnemers
Aantal deelnemers Maximaal 8
Kosten

€ 1.100 voor maximaal 4 personen
€ 2.200 voor maximaal 8 personen
Deze bedragen zijn inclusief reservering studio, syllabus, koffie,
thee en (eventueel) lunch en drankjes.

Optioneel Individuele coaching gedurende twee maanden na training.
Kosten € 880 per persoon
Locatie De Trainingstudio in Haarlem. De training kan ook elders plaatsvinden.
Er is dan mogelijk sprake van additionele verblijfs-/locatiekosten en
reisduurkosten à € 1,50 per kilometer.
Annulering Zie leveringsvoorwaarden


Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.