Menu

Contact

test

Communicatietrainingen

Training Politiek-bestuurlijk communiceren

Haarlem
1 dag
4
€ 2.600 per training
Eric Eljon
Max Hermans

Spiegelen met professionele lobbyist


Beïnvloeding van beleids- en besluitvorming is zo oud als de weg naar Rome. Lobbyen heet het communiceren met overheden en politici. Doorgaans het werk van de lobbyist of de afdeling public affairs. Tal van organisaties hebben deze professionals niet in huis. Toch onderhouden zij contacten met overheden en politici. Op landelijk, regionaal of lokaal niveau. Soms op reguliere basis, soms ook als gevolg van onverwachte ontwikkelingen. Onze training Politiek-bestuurlijk communiceren richt zich op de groep mensen die naast hun hoofdtaak ook verantwoordelijk zijn voor de politiek-bestuurlijke contacten.

Behoor je tot deze groep en heb je behoefte je competenties op dit gebied te versterken? Schrijf je dan in voor deze eendaagse training die praktisch van opzet is. We helpen je om op een overtuigende manier de contacten met overheid en politiek te onderhouden. Ook geven we je inzicht in de politiek-bestuurlijke context waarbinnen je actief bent en reiken je praktische tips aan om effectief en succesvol te communiceren.

Aan de hand van (gespreks)oefeningen behandelen we de tien gouden regels van politiek-bestuurlijke communicatie. Je voert opdrachten uit die vooropgezette valkuilen bevat. Aan de hand van de uitkomsten lichten we telkens een aantal van de gouden regels toe. Aan het einde van de training krijg je een of meer complexe slotopdrachten. Hierin breng je de tien gouden regels in praktijk van een politiek-bestuurlijk gesprek.
 
De training bestaat uit drie samenhangende onderdelen:

Verschaffen van inzicht
Effectieve belangenbehartiging staat of valt bij het kennen van de gesprekspartner(s). In de training bieden we je  inzicht in de wereld achter de bestuurders, politici, ambtenaren en toezichthouders.

Praktische handvatten
Vaak is het voor organisaties mogelijk met een beperkte aanpassing van hun werkwijze de effectiviteit van belangenbehartiging substantieel te verhogen. In de training reiken we je handvatten aan die je kunt toepassen in je eigen organisatie.

Gesprekstraining
Wat is een succesvolle aanpak van gesprekken met je stakeholders in het politiek-bestuurlijke metier? Wanneer voer je zulke gesprekken. Hoe bereid je ze voor? Welke follow up geef je eraan? In de training werken we samen met jou aan de antwoorden.

Twee trainers
De training kenmerkt zich door een grote mate van intensiteit. Twee trainers gaan namelijk met de deelnemers (maximaal 4) aan de slag. Als trainee kun je dus rekenen op maximale aandacht.

Duur 
1 dag
Aantal deelnemers Maximaal 4
Kosten € 2.600 per training
Deze bedragen zijn inclusief reservering studio, opnamen en USB-stick, koffie, thee, drankjes en lunch.
Optioneel Persoonlijke evaluatie (op schrift
achteraf): € 220 per persoon
Locatie De Trainingstudio in Haarlem. De training kan ook elders plaatsvinden. Er is dan mogelijk sprake van additionele verblijfs-/locatiekosten en reisduurkosten à € 1,50 per km.
Annulering Zie leveringsvoorwaarden
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.